COVID-19 (coronavirus)

Een foto van het Coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je meer informatie.

Coronawet

Vanaf dinsdag 1 december 2020 vervangt de "Tijdelijk wet Maatregelen COVID-19" (coronawet) de noodverordeningen en aanwijzingsbesluiten die door de Veiligheidsregio Zaanstad-Waterland zijn uitgegeven. Deze wet geldt voor de komende 3 maanden en kan indien nodig steeds met 3 maanden worden verlengd.

Onder de knop Noodverordening vind je de ingetrokken noodverordeningen. 

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je laten testen. Bel voor een afspraak  het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of maak online een afspraak op www.coronatest.nl.

Zorgpersoneel of leraren krijgen tijdelijk voorrang en bellen met nummer 0800 – 8101.

Vragen over het coronavirus

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Vragen van de pers over het coronavirus

Voor persvragen aan de veiligheidsregio kun je contact opnemen met Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De contactinformatie vind je op onze contactpagina

Meer informatie over het coronavirus

Nieuwsupdates coronavirus Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Dashboard coronavirus Rijksoverheid

Website coronavirus Rijksoverheid

Actuele informatie coronavirus GGD Zaanstreek-Waterland

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.