Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • KinderBeestFeest 2018: "Niets aan de hand, wel aan de kant"

KinderBeestFeest 2018: "Niets aan de hand, wel aan de kant"

donderdag 31 mei 2018 om 16:29
Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 15:05

Vrijdag 1 juni aanstaande is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in Artis.

Onder begeleiding van politiemotoren gaan honderden voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond.

Mensen die vrijdagavond 1 juni de colonnes hulpverleningsvoertuigen zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, wel aan de kant”. Het KinderBeestFeest is een bijzondere avond waarbij de kinderen ‘even’ hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf zijn. Hulpdiensten regelen het vervoer.

In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een beestachtig leuke avond te bezorgen. Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Ook Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland doet dit jaar weer mee. Wij rijden mee met 5 tankautospuiten en 15 busjes. Naast  20 chauffeurs zijn er ook nog een groot aantal collega's uit onze veiligheidsregio actief op andere plekken.

Wil je meer weten over het KinderBeestFeest? Surf dan even naar www.kinderbeestfeest.nl.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.