Het Nationaal Hitteplan vanaf 24 augustus in werking

vrijdag 23 augustus 2019 om 10:44
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 14:21

Het RIVM activeert met ingang van zaterdag 24 augustus 10.00 uur het Nationaal Hitteplan. Dit gebeurt als in een bepaalde regio de kans op minstens vier opeenvolgende dagen met een temperatuur van 27°C of hoger zeer groot is.

Voor een aantal risicogroepen, met name ouderen, jonge kinderen en mensen met een chronische aandoening, vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over risicogroepen en de maatregelen die u kunt nemen om overlast door hitte te beperken. Ook op de website van de GGD Zaanstreek-Waterland vindt u tips bij hitte.

Tips, advies of vragen
Voor tips en advies kunt u terecht bij de GGD Zaanstreek-Waterland. Voor vragen over uw gezondheid kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts. Het Rode Kruis deelt ook adviezen via de website en sociale media zolang de hitte aanhoudt.

Contactgegevens GGD
De rol van de GGD binnen het Nationaal Hitteplan is burgers, zorgverleners en gemeentes op de hoogte te stellen van de te verwachten warmte. Heeft u nog vragen dan kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 contact opnemen GGD Zaanstreek-Waterland, Medische Milieukunde, tel. 075-6519292.

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.