• Home
  • Nieuws
  • Jongvolwassenenmonitor van GGD Zaanstreek-Waterland van start

Jongvolwassenenmonitor van GGD Zaanstreek-Waterland van start

dinsdag 11 mei 2021 om 17:00
Afbeelding Nieuwsbericht
Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 14:54

GGD Zaanstreek-Waterland voert van 11 mei tot eind juli de Jongvolwassenenmonitor 2021 uit. Dit grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongeren tussen de 16 en 25 jaar gebeurt in opdracht van de gemeenten in onze regio.

In de online vragenlijst komen allerlei vragen aan bod over gezondheid, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, eenzaamheid en financiën. Maar ook naar de invloed van de coronacrisis op het welzijn wordt gevraagd.

Invullen kost kwartiertje 

Alle 16- tot 25-jarigen in Zaanstreek-Waterland kunnen meedoen aan de Jongvolwassenmonitor. Dat gebeurt anoniem. De GGD benadert jongeren actief om deel te nemen, bijvoorbeeld via school/ opleiding, sociale media, flyers en posters.

Meedoen? Het Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.

Deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van € 10,- (winkans 1 op 10) of één van de Ultimate Ears MEGABOOM 3 speakers van €159,-.

Resultaten voor beleid

De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor zijn belangrijke informatie voor gemeenten, GGD en andere organisaties gericht op de gezondheid en welzijn van jongeren. Zij gebruiken deze inzichten om beleidsbeslissingen te nemen. Dit kan betrekking hebben op mentale gezondheid, seksueel gedrag, genotmiddelengebruik en schuldenproblematiek.

Dit is de eerste keer dat GGD Zaanstreek-Waterland dit onderzoek uitvoert samen met GGD Hollands Noorden, GGD Amsterdam en GGD Flevoland. Door deze samenwerking kunnen in deze regio's 500.000 jongeren bereikt worden. De verwachting is dat eind september de uitkomsten van de Jongvolwassenmonitor worden gepubliceerd.

Voor meer informatie: toelichting onderzoek jongvolwassenen

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.