Kijk mee in de wereld van de hulpdiensten

donderdag 19 september 2019 om 12:10
Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 15:55

Zaterdagochtend 14 september. De zon schijnt. De brandweerhond staat bovenop het dak van het oefengebouw op de uitkijk. De hoogwerker en de autoladders maken overuren. Stralende kindergezichtjes. Spectaculaire demonstraties van de hulpdiensten. Maar ook van het Young Fire & Rescue Team, ons jeugdhulpverleningsteam. Bij de spuitspelletjes van de jeugdbrandweer kunnen kinderen even in de huid van een brandweerman/-vrouw kruipen. Kortom, volop actie! Duizenden mensen vinden ook dit jaar hun weg naar het kazerneterrein van de brandweer in Purmerend.

 

Gebiedscommandant André Siebeling kijkt tevreden om zich heen: “Ook dit jaar hebben we weer een schitterend programma. Voor iedereen is er iets te zien of te doen. Deze open dag is een mooie manier om ons als veiligheidsregio te presenteren aan het publiek. Hiermee tonen we aan dat mensen interesse hebben in het belangrijke werk dat wij samen met de andere diensten doen.

Behalve de brandweer zijn onder andere ook het Rode Kruis, wensenambulance, de politie, Veilig Verkeer Nederland, de dierenambulance en de calamiteitendienst van Prorail vandaag van de partij. Fantastisch om te zien hoe iedereen ook dit jaar weer een succes maakt van onze open dag!”

De open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland bij brandweerpost Purmerend aan de Gorslaan vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van september.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.