KinderBeestFeest 2019: "Niets aan de hand, wel aan de kant"

vrijdag 14 juni 2019 om 11:12
Laatste update: vrijdag 14 juni 2019 om 12:29

Vandaag is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in Artis.

Onder begeleiding van politiemotoren gaan honderden voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond.

Mensen die vrijdagmiddag 14 juni de colonnes hulpverleningsvoertuigen zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, wel aan de kant”. Het KinderBeestFeest is een bijzondere avond waarbij de kinderen ‘even’ hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf zijn. Hulpdiensten regelen het vervoer.

In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een beestachtig leuke avond te bezorgen. Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland
Ook Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland doet dit jaar weer mee. Wij rijden mee met 5 tankautospuiten en 12 busjes om in totaal 119 ernstig zieke kinderen met hun familie naar Artis te vervoeren voor een avondje onbezorgd genieten. 

Wil je meer weten over het KinderBeestFeest? Surf dan even naar www.kinderbeestfeest.nl.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.