Minister spreekt hulpverleners Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland over jaarwisseling

dinsdag 31 december 2019 om 17:16
Afbeelding Nieuwsbericht
Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 13:04

Dinsdag 31 december 2019 bracht minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een informeel werkbezoek aan Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De minister deed dit om zich te laten informeren over de voorbereidingen van de hulpdiensten in Zaanstreek-Waterland op de komende jaarwisseling. Afdelingshoofd incidentbestrijding / Plv. Commandant Brandweer Frank Kuntz heette de minister van harte welkom op de brandweerpost Prins Bernhardplein in Zaandam.

Om te komen tot een veilige en feestelijke jaarwisseling voor hun inwoners bereiden de gemeenten en hulpdiensten in Zaanstreek-Waterland zich elk jaar goed voor. De minister kreeg een toelichting op deze aanpak en de genomen maatregelen. Daarnaast sprak hij met hulpverleners van veiligheidsregio, GHOR, brandweer, gemeente en politie over hun inzet en ervaringen tijdens de jaarwisseling. Aansluitend reed de minister mee met de uitrukdienst van de brandweerpost Prins Bernhardplein in Zaandam. Hij kreeg een daadwerkelijke oproep voor een incident en bluste eigenhandig een buitenbrand.

“Hulpverleners doen belangrijk werk", aldus de minister. “Levens kunnen op het spel staan. Zij zorgen er ieder jaar voor dat we een veilige jaarwisseling hebben. Dit moeten zij ongehinderd kunnen doen. De norm is dat geweld tegen hulpverleners gewoonweg niet mag.“

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.