Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (15 juni)

Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (15 juni)

vrijdag 12 juni 2020 om 16:25
Laatste update: zondag 23 mei 2021 om 15:06

De Rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 15 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 1 juni.

Meer ruimte vraagt meer verantwoordelijkheid 


We gaan op dit moment de goede kant op met de beperking van de verspreiding van het virus. Dat zorgt dat de maatregelen versoepeld kunnen worden. Tegelijkertijd is het virus niet ineens weg. De bewegingsvrijheid die we krijgen, brengt daarom een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Om die bewegingsvrijheid ook op de lange termijn te kunnen behouden en een tweede golf te voorkomen, is het nodig dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Houd afstand en vermijd drukte. Ben je verkouden of heb je klachten? Blijf thuis. Merk je dat iemand in je omgeving symptomen heeft? Spreek iemand aan. Alleen als gemeenschap, die zelf voorzichtig is en omkijkt naar elkaar, kunnen we de vrijheid behouden en stapsgewijs uitbouwen. 

Wijzigingen noodverordening


De noodverordening blijft op veel onderdelen hetzelfde. De wijzigingen lichten we hieronder kort toe: 

  • Vanaf 15 juni komt er meer ruimte voor bezoek aan kwetsbare ouderen in een verpleeghuis en mensen met een beperking in instellingen. Dit geldt niet voor locaties waar zich nog één of meer COVID-19 besmettingen voordoen. Op die locaties is het ontvangen van bezoek nog steeds verboden. Behalve in uitzonderingssituaties
  • Het verbod op het openhouden van sanitaire voorzieningen komt per 15 juni 2020 te vervallen. 

De noodverordening van 15 juni 2020 voor de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is te lezen in het archief. Klik op: COVID-19. Klik dan op de link: noodverordening en aanwijzingsbesluiten.

Kijk voor vragen over de aanpak van het coronavirus en de maatregelen op de landelijke website. Hier staan ook vragen en antwoorden.  

 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.