• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 1 juli 2020: 1,5 meter blijft de norm

Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 1 juli 2020: 1,5 meter blijft de norm

dinsdag 30 juni 2020 om 16:25
Een foto van het Coronavirus
Laatste update: donderdag 20 mei 2021 om 15:17

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld, die per 1 juli geldt voor de regio Zaanstreek-Waterland.

De basisregels blijven gelden: blijf thuis bij klachten en laat je dan ook testen, werk zoveel mogelijk thuis, handen wassen, 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven. 

Naast deze voorwaarden die voor ons allemaal gelden, is er een aantal randvoorwaarden die gelden bij de algemene openstelling per 1 juli. Lees hier de basisregels voor binnen en buiten en in het vervoer.

Alle maatregelen zijn terug te vinden in de noodverordening van 1 juli 2020. De noodverordening van 1 juli 2020 voor de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is te lezen in het archief. Klik op: COVID-19. Klik dan op de link: noodverordening en aanwijzingsbesluiten.

Voor andere vragen over de aanpak van het coronavirus en de maatregelen, kijk dan op de landelijke website waar vragen en antwoorden te vinden zijn.  

Met deze maatregelen doen we er met elkaar alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van onze inwoners zoveel mogelijk te beschermen. Als er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden, voorkom je dat je besmet raakt. Maar nog belangrijker, dit voorkomt dat anderen weer besmet worden. Het is nu van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. Samen houden we vol. Want corona onder controle houden, dat kunnen we alleen samen.
 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.