Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 21 augustus 2020

Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland per 21 augustus 2020

donderdag 20 augustus 2020 om 16:14
Laatste update: zondag 23 mei 2021 om 14:49

De voorzitter van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. De gewijzigde noodverordening geldt per 21 augustus 2020. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

De wijziging houdt in dat er ontheffingen kunnen worden verleend aan studentenverenigingen voor de organisatie van fysieke samenkomsten. Het gaat hierbij om de werving en introductie van studenten van mbo, hbo en wo. De voorwaarden om deze samenkomsten te organiseren zijn:

  • De samenkomst moet geaccordeerd zijn door een onderwijsinstelling of de veiligheidsregio.
  • Gericht is op kennismaking en kleinschalig zijn.
  • Dat er geen alcohol gedronken wordt.
  • De bijeenkomsten niet plaatsvinden tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

De noodverordening van 21 augustus 2020 voor de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is te lezen in het archief. Klik op: COVID-19. Klik dan op de link: noodverordening en aanwijzingsbesluiten.

Basisregels blijven belangrijk

Vanzelfsprekend blijven alle basisregels van kracht. Het blijft belangrijk dat we 1,5 meter afstand houden, onze handen wassen en drukte vermijden. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat uzelf testen. Meer informatie over de landelijke aanpak van het coronavirus. 
 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.