NL-Alert controlebericht op maandag 7 december

woensdag 2 december 2020 om 14:29
Afbeelding Nieuwsbericht
Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 11:58

Op maandag 7 december 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het bericht ontvang op je mobiel. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregio’s NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij een NL-Alert ontvangen.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Negen op de tien Nederlanders gaf in een recent onderzoek aan een NL-Alert direct na ontvangst te lezen en over te gaan tot actie.

Controlebericht

Met het landelijke NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

Het vorige controlebericht werd op 8 juni 2020 verzonden en werd door 90% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen. Ook onder ouderen is het bereik zeer hoog: driekwart van de 75-plussers heeft het controlebericht van afgelopen juni ontvangen.

Hoe werkt NL-Alert

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Als je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Let op bij het dragen van oordopjes!

Let op: NL-Alert kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Meer weten?

Wil je meer weten over NL-Alert of over het controlebericht dat wordt verzonden op 7 december? Ga dan naar www.crisis.nl

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.