Ontwerpwedstrijd Achtersluispolder Zaanstad

dinsdag 19 februari 2019 om 13:29
Laatste update: woensdag 20 februari 2019 om 14:54

Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waarin wordt gezocht naar ontwerpen voor een veilig werk-woongebied voor het noord-oostelijk kwadrant van de Achtersluispolder in Zaanstad.

De Achterhuispolder is een bedrijventerrein aan de zuidoostkant van Zaanstad en grenst aan de gemeente Amsterdam. Het gebied transformeert de komende jaren naar een gemengd gebied waar naast werken ook volop plek is voor wonen en stedelijke voorzieningen. Deze ontwikkelingen vragen om ontwerpprincipes die de transformatie naar een gemengd werk-woongebied (bege-)leiden.

Veiligheid

In het gebied spelen vier veiligheidsvraagstukken waarop in het antwoord moet worden gegeven, Externe veiligheid, Sociale Veiligheid, Waterveiligheid en Verkeersveiligheid. Het netwerk OVO is op zoek naar inspirerende idee├źn en concepten waarin de veiligheidsbeperkingen als uitdaging voor het ontwerp worden gezien. De inzending kan zich focussen op de vraag hoe het toekomstig gebied eruit kan komen te zien in verhouding tot omgevingsveiligheid en wat de kansen zijn voor het gebied.

Meer weten?

Ga naar de website van OVO. Hier vind je meer informatie over de ontwerpwedstrijd Achtersluispolder.
 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.