Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Opvang Oekraïense vluchtelingen Zaanstreek-Waterland: 24 juni 2022

Opvang Oekraïense vluchtelingen Zaanstreek-Waterland: 24 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022 om 16:17
Ondersteuning voor Oekraïne
Laatste update: vrijdag 8 juli 2022 om 12:25

We merken dat er vragen leven over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze regio. Daarom geven wij wekelijks een update over de ontwikkelingen, het aantal plekken en andere zaken die spelen.

Landelijk beeld

Sinds het begin van het conflict in Oekraïne zijn meer dan 8 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht. Vorige week waren dit er 7,5 miljoen. In Nederland verblijven op dit moment 66.330 vluchtelingen uit Oekraïne (vorige week: 65.090). Deze cijfers bevatten de vluchtelingen die een BRP-registratie (Basisregistratie Personen) bij een gemeente hebben aangevraagd.

Regionaal beeld

Op dit moment worden ongeveer 775 vluchtelingen opgevangen in de regio Zaanstreek-Waterland.  In de crisisnoodopvang zijn in totaal 160 bedden beschikbaar om mensen kort op te vangen, waarvan er op dit moment 76 bedden bezet zijn. Binnenkort sluit de crisisnoodopvang in Wormer. Zie het nieuwsbericht van vorige week voor meer informatie hierover.

De afbeelding onderaan dit bericht laat een overzicht zien van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de regio Zaanstreek-Waterland. Deze cijfers zijn een momentopname.

Klik hier voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.