Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Opvang Oekraïense vluchtelingen Zaanstreek-Waterland: 29 april 2022

Opvang Oekraïense vluchtelingen Zaanstreek-Waterland: 29 april 2022

vrijdag 29 april 2022 om 12:51
Ondersteuning voor Oekraïne
Laatste update: vrijdag 13 mei 2022 om 14:31

We merken dat er vragen leven over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze regio. Daarom geven wij wekelijks een update over de ontwikkelingen, het aantal plekken en andere zaken die spelen.

Landelijk beeld

Sinds het begin van het conflict in Oekraïne zijn bijna 5,23 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht. Het grootste deel van de Oekraïense vluchtelingen (2,9 miljoen) wordt opgevangen in Polen. In Nederland verblijven op dit moment 46.540 vluchtelingen uit Oekraïne. Dat is 2.000 vluchtelingen meer dan vorige week. Deze cijfers bevatten alleen de vluchtelingen die geregistreerd zijn in het BRP (Basisregistratie Personen) van de gemeenten.

Regionaal beeld

Op dit moment worden rond de 700 vluchtelingen opgevangen in de regio Zaanstreek-Waterland. Daarnaast worden er ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen bij gastgezinnen. Deze plekken worden niet meegenomen in de realisatie van 2.000 plekken voor de regio. Het gaat om ongeveer 640 vluchtelingen.

Onderstaande afbeelding laat een overzicht zien van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de regio Zaanstreek-Waterland. Deze cijfers zijn een momentopname. 

Klik hier voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.