Sfeerbeeld jaarwisseling 2017-2018 voor de hulpdiensten in Zaanstreek-Waterland

maandag 1 januari 2018 om 11:00
Laatste update: donderdag 4 januari 2018 om 14:32

Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op Oud en Nieuw. Politie en brandweer spreken van een relatief rustige jaarwisseling. De ambulancedienst maakt melding van een vergelijkbare inzet met het voorgaande jaar. Er waren 102 ambulanceritten tegen 114 vorig jaar. Er is 55 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 57 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij op container-, afval- en buitenbranden. In 25 gevallen betrof het een containerbrand.

Er is een aantal opvallende incidenten geweest.

Ongeval met beknelling Oostzaan
In de vroege avond van 31 december 2017 vond een aanrijding plaats op de A8. Hierbij raakten 3 personen zwaar gewond. Een persoon moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

Melding woningbrand Abraham Kloosstraat Zaandam
De brandweer rukte uit voor een woningbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om vuurwerk in een trapportaal waarbij veel rookontwikkeling was ontstaan. Van brand was geen sprake.

Autobranden Purmerend
In Purmerend gingen 2 auto’s verloren door een autobrand.

Steekpartij en bedreiging met mes
De avond/nacht begon met twee gewonden in Purmerend door een steekpartij op de Klompenmakerstraat. Hierbij zijn 2 personen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Politie doet onderzoek.

In Oostzaan is een persoon bedreigd met een mes. Politie heeft hiervoor 1 persoon aangehouden en verricht onderzoek. Ter plaatse werden politiecollega’s door 15 personen bekogeld met glas. Er kwamen meerdere eenheden, waaronder de ME, ter plaatse.

Agressie tegen hulpverleners
Er is geen sprake geweest van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en de ambulancedienst. De politie meldt bovengenoemd incident in Oostzaan.

GemeenteRitten ambulanceIncidenten brandweer
Beemster22
Edam-Volendam185
Landsmeer51
Oostzaan31
Purmerend2115
Waterland8-
Wormerland1-
Zaanstad4431
Totaal10255

 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.