Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Sfeerbeeld jaarwisseling 2019-2020: forse stijging incidenten brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland

Sfeerbeeld jaarwisseling 2019-2020: forse stijging incidenten brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland

woensdag 1 januari 2020 om 12:35
Laatste update: zondag 23 mei 2021 om 15:34

Brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. Het was dit jaar drukker dan het voorgaande jaar. Dit betroffen veel kleine incidenten. De ambulancedienst maakt melding van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. Er waren 107 ambulanceritten tegen 91 vorig jaar. Er is 78 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 51 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij ook dit jaar op container-, afval- en buitenbranden. Dit was 63 keer het geval.

Dichte mist


De jaarwisseling werd gekenmerkt door een dichte mist. Het KNMI en Rijkswaterstaat informeerden inwoners over de weersomstandigheden. Ook onze hulpverleners zijn hierover geïnformeerd en werden verzocht hun veiligheid in acht te houden bij het aanrijden op incidenten. De situatie werd gemonitord.

Autobranden E. Heimansstraat Zaandam


De brandweer is 2 keer opgeroepen voor een autobrand in de E. Heimansstraat in Zaandam. De politie heeft hierbij de brandweer geassisteerd. Omstanders gooiden vuurwerk naar politie en brandweer en hinderden de inzet.

Agressie tegen hulpverleners


Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst.

De in dit bericht gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste sfeerbeeld.

  GemeenteIncidenten brandweer
Beemster2
Edam-Volendam9
Landsmeer-
Oostzaan1
Purmerend21
Waterland-
Wormerland3
Zaanstad42
Totaal78

 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.