Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Sporthal in Wormerland eerste grootschalige crisis-noodopvang in Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Sporthal in Wormerland eerste grootschalige crisis-noodopvang in Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

dinsdag 8 maart 2022 om 21:03
Laatste update: vrijdag 15 april 2022 om 13:40

De oorlog in Oekraïne leidt er toe dat er momenteel veel mensen het land ontvluchten. Zo ook naar Nederland. Het Rijk heeft bepaald dat iedere Veiligheidsregio in eerste instantie 2.000 mensen dient op te vangen. Er zijn op dit moment nog niet voldoende noodopvangplaatsen. De instroom van mensen is groot. Daarom wordt er in de gemeente Wormerland een crisisnoodopvang ingericht. Hiervoor is de sporthal in Wormer beschikbaar gesteld. Dit is in eerste instantie voor een week.

Inrichting sporthal

Vanavond (8 maart) worden 100 tot 150 bedden ingericht in een van de twee hallen van de sporthal aan de Spatterstraat in Wormer. Als het nodig is kunnen er in de loop van de week bedden worden bijgezet. De gemeentes in de regio zetten zich daarnaast in voor meer duurzame oplossingen te bieden voor de middellange termijn.  

‘Stevige bijdrage leveren’ 

Burgemeesters Judith Michel van Wormerland en Marvin Polak van Oostzaan: “We vinden het ontzettend belangrijk om een stevige bijdrage te leveren. Want je hart breekt als je de beelden ziet van de mensen die nu op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun thuisland.”

‘Keihard nodig’

Jan Hamming, voorzitter Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland: “Ik ben ontzettend blij dat de gemeenten Oostzaan en Wormerland  een stap vooruit hebben gezet. Dit is keihard nodig om ervoor te zorgen dat er geen moeders en kinderen in de vrieskou staan. De veiligheidsregio biedt hierin alle ondersteuning die nodig is om dit te laten slagen.”

Voor vragen

Inwoners die vragen hebben kunnen deze stellen via oekraine@wormerland.nl

Klik hier voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.