• Home
 • Nieuws
 • Vacature Beleidsmedewerker risicobeheersing en crisisbestrijding GHOR A

Vacature Beleidsmedewerker risicobeheersing en crisisbestrijding GHOR A

vrijdag 11 januari 2019 om 10:22
Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 10:34

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening in ramp- en crisissituaties en bij grootschalige evenementen. Zij stemt af met betrokken partijen in de zorg (witte keten) en de brandweer, politie en gemeenten. Als er geen ramp of crisis is, richt de GHOR zich op advisering en informatievoorziening op dit terrein van openbaar bestuur en zorginstellingen. Ook is de GHOR betrokken bij het opstellen en beoefenen van procedures voor het optreden tijdens een ramp of crisis.

Op dit moment voert de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de GHOR-taken uit voor VrZW. Als gevolg van regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van (opgeschaalde) veiligheid, gezondheid en het sociaal domein heeft het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten tot het inrichten van een eigen GHOR-organisatie. De medewerkers van de GHOR komen in dienst bij VrZW en worden inhoudelijk aangestuurd door de directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij zullen het komende jaar het eigen GHOR-bureau opbouwen, onder leiding van een teamleider. Voor dit team zijn wij op zoek naar een 

Beleidsmedewerker risicobeheersing en crisisbestrijding GHOR A (voor 32 uur per week)

Wie zoeken wij
We zoeken een nauwgezette professional, die belangen en ontwikkelingen kan wegen en vertalen naar enerzijds bestuurlijke adviezen en anderzijds praktische draaiboeken. Iemand die makkelijk kan schakelen tussen strategisch en operationeel niveau. Je hebt een spilfunctie binnen het team en voor veel partners vorm je het gezicht van de GHOR. Je bent sparringpartner en beleidsadviseur voor de teamleider GHOR en de DPG.

Je werkzaamheden

 • Je volgt actuele ontwikkelingen. Op basis daarvan adviseer je de DPG of burgemeester(s) over beleidsrichtingen die politiek gevoelig kunnen liggen. Denk bijvoorbeeld aan de actuele discussies rondom vuurwerk of het middelengebruik in de dance scene. Maar ook aan de Omgevingswet en de rol die hierbij voor de GHOR (en GGD) zijn weggelegd Je bent hierin pro actief en agendeert kwesties.
 • Je adviseert daarnaast over gezondheidskundige aspecten van evenementen, in verband met evenementenvergunningen. Denk aan risico's voor bezoekers van dance events of sportevenementen als de Dam tot Dam loop, maar ook aan de gevolgen van zo'n evenement voor de schaarse capaciteit in de acute zorg. Ook adviseer je over het grotere proces, zoals de verantwoordelijkheden rondom het toezicht op naleving van de vergunningsvoorwaarden.
 • Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan het opstellen van strategische en multidisciplinaire plannen als het Regionale Risicoprofiel en het Meerjarenbeleidsplan van de Veiligheidsregio. Je zult daarbij veel samenwerken met partners van de brandweer, politie en gemeente. 
 • Je bewaakt de eenheid tussen de verschillende beleidsterreinen en zorgt ook dat adviezen en plannen worden vertaald naar de monodisciplinaire crisisstructuur van onder meer Acute zorg partners. Zo stel je draaiboeken op wat betreft de medische inzet bij grootschalige evenementen. Hiervoor werk je nauw samen met je collega's binnen het GHOR-bureau die de contacten met de witte keten onderhouden en die zorgdragen voor de vakbekwaamheid van de GHOR-crisisfunctionarissen.
 • Er zullen ook thema's expliciet je aandacht vragen. Denk bijvoorbeeld aan de planvorming ten aanzien van thuiswonende verminderd zelfredzamen. en crisismanagement binnen de Publieke Gezondheid. Daarbij zal je de samenwerking met de GGD ZW intensiveren.
 • Elke vraag of opdracht verlangt een analyse van risico's, betrokken partijen en (bestuurlijke) belangen. Binnen dit dynamische geheel verlies je de belangen van de "witte kolom" en de gezondheidsaspecten niet uit het oog. Je haalt input bij je collega's en betrokken partners uit de witte kolom. Je adviseert op tactisch-bestuurlijk niveau. Je vertaalt de plannen zo nodig in operationele draaiboeken en organiseert ook de uitwerking- bijvoorbeeld om de parate eenheden van de ambulance te organiseren. Ook informeer je de parate crisisfunctionarissen.
 • Verder zoeken wij een collega die investeert in de opbouw van het GHOR-bureau en het team. Je vindt het uitdagend om aan het begin te staan van dit bureau - en je bent oplossingsgericht genoeg om problemen, waar je in zo'n beginfase tegenaan loopt, op te lossen voor je zelf én je collega's. Je brengt ideeën en visies in en neemt je collega's mee in jouw ervaringen binnen je werkterrein en netwerk. Je kunt ook goed luisteren naar anderen en meebewegen met ontwikkelingen die zij initiëren. Je investeert in een team waarin jij en je collega's zich prettig voelen en waarin jullie elkaar inspireren om het verschil te maken op het werkgebied van de GHOR.

Wat verwachten wij

 • HBO- of WO- werk- en denkniveau
 • kennis van veiligheidsvraagstukken, rampenbestrijding en crisisbeheersing
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een politiek complex speelveld
 • ervaring met het opstellen van notities en adviezen binnen het openbaar bestuur
 • ervaring met implementatie van beleid
 • je bent bereid om op termijn een piketfunctie in de crisisstructuur te vervullen. Dit houdt in dat je, als je piketdienst hebt, binnen 45 minuten op de opkomstlocatie (VrZW, Prins Bernhardplein 112 te Zaandam) moet kunnen zijn. Deze diensten zijn 24x7 en heb je ongeveer eens in de 4 tot 6 weken. Hiervoor dien je een vakbekwaamheidsprogramma te doorlopen.

Je herkent je in de volgende competenties

 • bestuurlijke sensitiviteit en strategisch inzicht
 • goed kunnen plannen en in staat onder tijdsdruk kwaliteit te leveren
 • plannen kunnen vertalen in praktische operationele draaiboeken
 • denken in mogelijkheden en oplossingen
 • sociale vaardigheden: overtuigingskracht en tact
 • communicatief vaardig in woord en geschrift
 • analytisch en nauwkeurig
 • stressbestendig

Wat bieden wij
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie. Er wordt veel van je verwacht; het is een functie met kansen en uitdagingen. Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 4.859 bruto  per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Het betreft een vaste functie voor 32 uur, met een aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar. Wel wordt de functie na een jaar opnieuw gewaardeerd om te toetsen of de indicatieve inschaling overeenstemt met de invulling die de functie heeft gekregen.

Voor je piketfunctie ontvang je een piketvergoeding.

Wij bieden je daarnaast een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering

Je werkt op twee locaties: Prins Bernhardplein 112 (VrZW) en Vurehout 2 (GGD ZW) te Zaandam.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ria Logtenberg, kwartiermaker GHOR. Tel. 06-106 59 509. Ook kun je een beeld van het beleidsterrein krijgen op de websites van VrZW   https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/organisatie/ghor-zaanstreek-waterland.html en GHOR Amsterdam-Amstelland, die deze taak op dit moment uitvoert http://www.ghor-amsterdam-amstelland.nl/ghor-bureau

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW,  medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en medewerkers van de GGD Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als Beleidsmedewerker risicobeheersing en crisisbestrijding GHOR? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk op 27 januari a.s. naar werkenbij@vrzw.nl, onder vermelding van vacaturenummer 201909.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de periode 31 januari tot en met 15 februari. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.