• Home
 • Nieuws
 • Vacature Medewerker Kennis & Oefencoördinator GHOR A

Vacature Medewerker Kennis & Oefencoördinator GHOR A

vrijdag 11 januari 2019 om 12:13
Laatste update: vrijdag 11 januari 2019 om 14:45

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening in ramp- en crisissituaties en bij grootschalige evenementen. Zij stemt af met betrokken partijen in de zorg (witte keten) en de brandweer, politie en gemeenten. Als er geen ramp of crisis is, richt de GHOR zich op advisering en informatievoorziening op dit terrein van openbaar bestuur en zorginstellingen. Ook is de GHOR betrokken bij het opstellen en beoefenen van procedures voor het optreden tijdens een ramp of crisis.

Op dit moment voert de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de GHOR-taken uit voor VrZW. Als gevolg van regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van (opgeschaalde) veiligheid, gezondheid en het sociaal domein heeft het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten tot het inrichten van een eigen GHOR-organisatie. De medewerkers van de GHOR komen in dienst bij VrZW en worden inhoudelijk aangestuurd door de directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij zullen het komende jaar het eigen GHOR-bureau opbouwen, onder leiding van een teamleider. Voor dit team zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Kennis & Oefencoördinator A l GHOR bureau VrZW (voor 32 uur per week)

Wie zoeken wij
We zoeken een ervaren professional, die weet hoe de crisisstructuur van de GHOR in elkaar steekt. Maar ook iemand die dit stelsel kan doorontwikkelingen, gezien de opgaven waar de GHOR in VrZW voor gesteld wordt. Het gaat dan om bovenregionale zorgcapaciteit en de bijhorende samenwerking. Dit vraagt onder meer uniformering van crisisfuncties, taken en processen.

Je werkzaamheden

 • In 2019 is de GHOR crisisstructuur nog in opbouw, om vanaf 2020 operationeel te zijn. Dit is een grote uitdaging: er zal nog een aantal functionarissen moeten worden geworven en er moet een intensief vakbekwaamheidsprogramma worden georganiseerd. Hiervoor ben jij verantwoordelijk. Je krijgt ondersteuning van de medewerker opleiden en oefenen A.
 • Vanaf 2020, als de crisisstructuur operationeel is en de basis op orde is, begin je aan de volgende uitdaging: het voorbereiden op uiteenlopende crises in de witte kolom, die de zorgcontinuïteit raken. Denk daarbij aan stroomuitval, cyberaanvallen of onderbezetting door een griepepidemie. Deze crises vragen een andere aanpak van de GHOR dan de "klassieke flitsramp". Hoe de GHOR de zorgketen kan faciliteren en helpen de zorgcontinuïteit te borgen, zal per crisis verschillen.
 • Een tweede uitdaging is het bovenregionaal uniformeren van de crisisstructuur, opdat de GHOR bureaus beter aansluiten op het netwerk in de acute zorg en er ook efficiency slagen mogelijk zijn. Hiervoor is afstemming met de collega's uit buurregio's nodig.
 • Daarnaast borg je het individuele leertraject van de crisisfunctionarissen. 
 • Ook  draag je zorg voor de evaluatie van inzetten, om een lerende organisatie te zijn. Je doet daarbij ook aanbevelingen over beleidsterreinen van collega's die zich bezig houden met incidentbestrijding en de witte keten. Je werkt daarom nauw samen met hen.  Je vervult al met al een scharnierfunctie tussen planvorming en praktijk en tussen de witte keten als ambulance en ziekenhuizen en andere GHOR-bureaus enerzijds en de multidisciplinaire partners als brandweer, gemeenten en politie anderzijds. Want in de preparatie komt alles samen.
 • Verder zoeken wij een collega die investeert in de opbouw van het GHOR-bureau en het team. Je vindt het uitdagend om aan het begin te staan van dit bureau - en je bent oplossingsgericht genoeg om problemen, waar je in zo'n beginfase tegenaan loopt, op te lossen. Je brengt ideeën en visies in en neemt je collega's mee in jouw ervaringen binnen je werkterrein en netwerk. Je kunt ook goed luisteren naar anderen en meebewegen met ontwikkelingen die zij initiëren. Je investeert in een team waarin jij en je collega's zich prettig voelen en waarin jullie elkaar inspireren om het verschil te maken op het werkgebied van de GHOR.

Wat verwachten wij?

 • HBO- werk- en denkniveau
 • kennis van veiligheidsvraagstukken, rampenbestrijding en crisisbeheersing
 • kennis van de GHOR-crisisstructuur
 • minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functie, gericht op opleiden, trainen en oefenen
 • ervaring met implementatie van beleid
 • affiniteit met "nieuwe crises" en effecten voor de witte keten
 • je bent bereid om op termijn een piketfunctie in de crisisstructuur te vervullen. Dit houdt in dat je, als je piketdienst hebt, binnen 45 minuten op de opkomstlocatie (VrZW, Prins Bernhardplein 112 te Zaandam) moet kunnen zijn. Deze diensten zijn 24x7 en heb je ongeveer eens in de 4 tot 6 weken. Hiervoor dien je een vakbekwaamheidsprogramma te doorlopen.

Je herkent je in de volgende competenties:resultaatgericht en daarbij volhoudend, denkend in mogelijkheden en oplossingen

 • risico's en plannen kunnen vertalen in oefenscenario's 
 • gericht op lerend vermogen en constante verbetering
 • goede sociale vaardigheden
 • goed kunnen samenwerken
 • stressbestendig

Wat bieden wij
Wij bieden je een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie. Er wordt veel van je verwacht; het is een functie met kansen en uitdagingen. Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 4.225 bruto  per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Voor je piketfunctie ontvang je een piketvergoeding.

Wij bieden je daarnaast een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering

Het betreft een vaste functie voor 32 uur, met een aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar. Je werkt op twee locaties: Prins Bernhardplein 112 (VrZW) en Vurehout 2 (GGD ZW) te Zaandam.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ria Logtenberg, kwartiermaker GHOR. Tel. 06-106 59 509. Ook kan je een beeld van het beleidsterrein krijgen op de websites van VrZW   https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/organisatie/ghor-zaanstreek-waterland.html en GHOR Amsterdam-Amstelland, die deze taak op dit moment uitvoert http://www.ghor-amsterdam-amstelland.nl/ghor-bureau

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW,  medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en medewerkers van de GGD Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als Medewerker kennis & oefencoördinator GHOR A? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk op 27 januari a.s. naar werkenbij@vrzw.nl, onder vermelding van vacaturenummer 201910.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de periode 31 januari tot en met 15 februari. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.