VrZW en Stan organiseren proefproject burgerhulpverlening Lambert Melisz

woensdag 13 februari 2019 om 13:48
Laatste update: woensdag 27 februari 2019 om 17:11

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland stimuleert burgerhulpverlening aan kwetsbare doelgroepen. Daarom organiseert VrZW samen met Stan een uniek proefproject voor de senioren van wooncomplex Lambert Melisz in Westzaan.

Bij een calamiteit, bijvoorbeeld brand, zijn de hulpdiensten niet direct ter plaatse. Daarom zoeken we omwonenden die in de eerste minuten bij een calamiteit hulp willen verlenen. Bijvoorbeeld het begeleiden van bewoners naar een veilige plek. Deelnemende burgerhulpverleners krijgen voorlichting over brandveiligheid en een training omgaan met blusmiddelen.

Interesse?
Woon je in een straal van ongeveer 500 meter rond wooncomplex Lambert Melisz in Westzaan en wil je graag helpen? Meld je dan nu aan voor dit proefproject via info@vrzw.nl t.a.v. Erik Ablij, onder vermelding van: Proef Burgerhulpverleners.

Over Stan
Stan maakt het mogelijk mensen te alarmeren bij een noodsituatie. Stan levert bijvoorbeeld de techniek voor het oproepsysteem HartslagNu waarbij burgerhulpverleners opgeroepen worden om te helpen bij een hartstilstand om te starten met reanimeren. Daarnaast alarmeert Stan burgerhulpverleners (via de Stan app) bij andere calamiteiten. Meer informatie over Stan vind je op www.ikbenstandby.nl.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.