Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland op 10 september

Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland op 10 september

dinsdag 9 augustus 2022 om 11:27
Blussen van een autobrand tijdens de open dag brandweer zaanstreek waterland 2019
Fotograaf: Stefan de Roode
Laatste update: dinsdag 9 augustus 2022 om 13:31

Op zaterdag 10 september is het weer zover. Op de brandweerkazerne van Purmerend wordt de jaarlijkse open dag van de brandweer georganiseerd. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom om langs te komen voor leuke en spannende activiteiten.

“We kijken er ontzettend naar uit om iedereen weer op de kazerne te ontvangen. We organiseren veel leuke activiteiten. Een mix van spannende demonstraties, voorlichting en activiteiten speciaal voor kinderen” aldus één van de coördinatoren: Remie Lutter.

Activiteiten

Rijd een rondje mee in een brandweerauto. Stel je hoogtevrees op de proef met een rondje in de korf van een hoogwerker. Communiceer met een duiker in een duiktank of ontdek wat je moet doen in het geval van brand met behulp van onze VR (virtual reality) experience. Dit is een greep uit de vele activiteiten die op de open dag van de Brandweer georganiseerd worden. Verschillende hulpdiensten organiseren real live demonstraties. Wat zij precies gaan laten zien? Om daar achter te komen, moet je naar de open dag komen.

Brandweerdiploma

Speciaal voor kinderen worden diverse activiteiten aangeboden, zoals waterspelletjes. Door deel te nemen aan de activiteiten kunnen zij hun brandweerdiploma halen. Het behalen van het brandweerdiploma wordt beloond met een lekker ijsje. Daarna staat er een speciaal Brandweer-springkussen klaar om lekker op uit te leven.

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rond de kazerne is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanaf de Broekerhof wordt de weg afgezet met dranghekken. Voor bestemmingsverkeer is deze weg wel toegankelijk. Bewoners worden per brief geïnformeerd.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.