Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

112NL app nu beschikbaar in 18 talen

vrijdag 14 juni 2024 om 09:36
illustratie van de 112 nl app
Laatste update: vrijdag 14 juni 2024 om 09:37

De 112NL app is er voor iedereen in Nederland die in nood snel en eenvoudig de meldkamer wil bereiken. Daarom is de app nu beschikbaar in 18 talen.

Naast Nederlands en Engels kan de app nu bediend worden in de volgende talen: Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Spaans, Farsi, Frans, Hongaars, Italiaans, Litouws, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch en Turks.

Hoe werkt de 112NL app?

Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland. Als je de app downloadt, kan je daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de meldkamer beter en sneller kan helpen. Ook je locatie wordt gelijk meegestuurd.

Via de app is het ook mogelijk om te chatten met de meldkamer. Dat is fijn voor als je niet goed kan horen of spreken. De chatfunctie kan het gesprek in 109 verschillende talen vertalen.

Voor wie is de 112NL app?

De 112NL app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken. De app is met name handig voor mensen die:

  • slechthorend of doof zijn;
  • moeite hebben met praten;
  • of moeite hebben met de Nederlandse of Engelse taal.

App downloaden

Download de app en vul de gevraagde gegevens in. Doe dat voordat je in een noodsituatie terechtkomt. Zo is de app klaar voor gebruik als elke seconde telt.

Meer informatie

Meer informatie over de app vind je via de website van de Landelijke Meldkamer Samenwerking. 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.