Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Buurtbewoners organiseren spelletjesmiddag bij crisisnoodopvang

Buurtbewoners organiseren spelletjesmiddag bij crisisnoodopvang

maandag 8 augustus 2022 om 11:33
Laatste update: maandag 5 september 2022 om 15:05

Sinds 25 juli wonen 225 vluchtelingen in de crisisnoodopvang in de sporthal van Lycurgus. Speciaal voor de kinderen, organiseerden buurtbewoners op zaterdag 6 augustus een oud-Hollandse spelletjesmiddag. Het werd een groot feest voor iedereen.

“Wat kan ik als buurtbewoner betekenen voor deze mensen?” vroeg Yasemin (35) zich af toen ze de brief van de gemeente las over de tijdelijke crisisnoodopvang bij Lycurgus in Assendelft  Zelf woont ze al 10 jaar in volle tevredenheid met man en twee kinderen in Saendelft. “Wij gaan allemaal lekker met vakantie. En wat hebben deze kinderen? Ik ging langs de opvang en zag ze op hun beurt wachten om op een fietsje te mogen. Het emotioneerde me.”

Ze belde twee vriendinnen. Binnen een week organiseerden de drie een spelletjesmiddag. Vrienden en kennissen doneerden geld. Familieleden met een eigen zaak gaven koek en ander lekkers.

Het werd een heel festijn. Met springkussen, popcorn- en suikerspinnenkraan, oud-Hollandse spelen, schmink en een clown die ballonnen vouwde. En volwassenen die lekker stonden te dansen op de muziek.

Bedankt

Namens alle bewoners veel dank, ook aan sponsors Dream Decoration, Slagerij Kaddour en Lunchroom Emek!

Wil jij ook iets doen?

Je bent van harte welkom! Om eens een uurtje te wandelen met bewoners. Of hen op basaal niveau kennis te laten maken met de Nederlandse taal. Heb je een ander idee voor een activiteit? We horen het graag. Stuur een mail naar asielopvang@vrzw.nl. Een woonbegeleider neemt dan contact met je op.

Lees hier meer over de crisisnoodopvang bij Lycurgus in Assendelft

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.