Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Crisisnoodopvanglocatie Spatter in Wormer sluit op 12 juli

Crisisnoodopvanglocatie Spatter in Wormer sluit op 12 juli

donderdag 30 juni 2022 om 16:53
Crisisnoodopvang De Spatter in Wormer
Laatste update: vrijdag 8 juli 2022 om 12:24

De crisisnoodopvanglocatie aan de Spatterstraat in Wormer wordt per 12 juli gesloten. Vanaf dat moment krijgt de sporthal zijn oorspronkelijke functie terug. Inwoners, scholen en verenigingen kunnen zo weer hun normale programma in de sporthal volgen.

De sporthal deed sinds begin maart dienst als centrale crisisnoodopvanglocatie van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is opgezet door de gemeenten Wormerland en Oostzaan. Alle gemeenten in de regio hebben een bijdrage geleverd aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Meer dan 5000 vluchtelingen uit Oekraïne hebben via deze crisisnoodopvang een plek gevonden bij andere opvanglocaties in de regio of daarbuiten.

“We zijn de gemeenten, vrijwilligers en professionals bijzonder dankbaar voor alle hulp die zij op deze locatie hebben geboden aan Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers”, aldus Iwan Schaap, afdelingshoofd risico- en crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Asielzoekers naar andere locatie in Nederland

De 32 asielzoekers die sinds 17 juni 2022 in de noodopvang in Wormer verbleven, zijn door het COA overgebracht naar een andere opvanglocatie in Nederland. Tot de sluiting op 12 juli is de opvanglocatie in Wormerland weer alleen gericht op kortdurende crisisnoodopvang van Oekraïense vluchtelingen.

Kijk hier voor het volledige persbericht van de gemeente Wormerland.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.