Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Dankwoord crisisnoodopvang Assendelft

maandag 26 september 2022 om 17:48
De crisisnoodopvang in de indoor sporthal van AV Lycurgus
Laatste update: woensdag 12 oktober 2022 om 10:03

Drie maanden geleden arriveerden de eerste groep bewoners in de crisisnoodopvang in Assendelft. Enkele dagen later zat de opvang in de indoor sporthal van AV Lycurgus al helemaal vol. 225 bedden gevuld. Families, mannen, vrouwen en kinderen die hun huis en haard om verschillende redenen hebben achtergelaten.

Veel hulp  

Voordat de eerste bezoekers in de crisisnoodopvang arriveerden, ontvingen we al berichten van mensen die wilden helpen. Het organiseren van gezamenlijke wandelingen, taallessen, sportactiviteiten, doneren van spullen, speelgoed of kleding. Elke oproep die we plaatsten op social media werd veelvuldig gedeeld. Hartverwarmend! Van mensen uit de buurt, maar soms ook iets verder weg. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en gemeente Zaanstad willen alle omwonenden, vrijwilligers, winkeliers en organisaties uit de buurt, omliggende sportverenigingen, donateurs en sponsoren daarom ontzettend bedanken voor hun inzet en bijdrage. Mede dankzij deze hulp heerste er een prettige sfeer op de crisisnoodopvang.  

Verhuizing 

De opvanglocatie in de sporthal van AV Lycurgus in Assendelft is beschikbaar tot en met 30 september. Vanaf dan wilden we de groep bewoners van Assendelft naar de nieuwe opvanglocatie in Purmerend verhuizen. De verwachting is echter dat de opvanglocatie in Purmerend vanaf 5 oktober opengaat. Dit betekent dus dat we voor de tussentijd een andere opvangplek moeten organiseren, voor de mensen die nu in Assendelft verblijven. Aan deze tussenoplossing wordt momenteel heel hard gewerkt. Zodra hier meer over bekend is, communiceren we dat via onze website.  

Kijk op www.purmerend.nl voor meer informatie over de nieuwe opvanglocatie in Baanstee-Noord.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.