Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Heeft u het NL-Alert testbericht ontvangen? Praat erover met uw buren

Heeft u het NL-Alert testbericht ontvangen? Praat erover met uw buren

dinsdag 6 december 2022 om 16:18
NL Alert Laad 'm op en laat 'm aan
Laatste update: dinsdag 13 december 2022 om 11:13

Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 5 december? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Nog niet alle mensen van 75 jaar en ouder ontvangen NL-Alert. Bijvoorbeeld omdat ze hun telefoon uit hebben staan tijdens het eten of als ze bezoek hebben.

Herkent u dit bij mensen in uw buurt? Ga dan het gesprek met uw buren aan. En geef uw buren deze boodschap mee: Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan. Zo weet je zeker dat zij NL-Alert ontvangen. En krijgt iédereen direct informatie bij een noodsituatie.

Maak afspraken en informeer anderen

Willen uw buren niet altijd bereikbaar zijn? Dan kunt u ook afspreken dat u hen informeert bij een noodsituatie. Ook het wegleggen van de mobiele telefoon kan een goede optie zijn. Bijvoorbeeld in een andere kamer of in een la. Het harde, doordringende alarmgeluid van een NL-Alert verschilt van een gewoon bericht en is goed te horen. Ook als de telefoon ergens anders ligt.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Het is belangrijk dat iedereen direct informatie krijgt bij een noodsituatie. Informeer daarom ook anderen als u een NL-Alert ontvangt.

Kijk voor meer informatie over NL-Alert op www.nl-alert.nl.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.