Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Onze Baas van Morgen: Amir!

donderdag 6 juni 2024 om 16:20
Laatste update: donderdag 6 juni 2024 om 16:24

Vandaag startte Amir (14) als nieuwe baas van onze veiligheidsregio! Amir zit op het Compaen VMBO in Zaandam. Hij doet mee met de ‘Baas van Morgen’; een initiatief van JINC.

Amir kreeg een kijkje in onze organisatie en het werk van Saskia van den Broek. Door Amir te verwelkomen, geven we hem de kans om zijn horizon te verbreden, buiten zijn netwerk om. “Ik vind het mooi om te zien dat deze uitwisseling wederkerig is", vertelt Saskia van den Broek. “Ook wij steken er wat van op. Meehelpen aan deze dag maakt onze collega's trots; dat zie ik aan de collega's die vandaag aan Amir laten zien wat ze bij ons doen en hoe we te werk gaan.”  

Kijken, meedoen en...

Vanochtend ging de speciale uitwisseling van start met een gezamenlijk ontbijt van alle deelnemende organisaties en hun bazen en een activiteit om elkaar beter te leren kennen. Daarna reed Amir met Saskia en zijn managementassistent Annemiek naar ons kantoor. Daar keek hij mee met een oefening van de crisisfunctionarissen van de brandweer, politie, geneeskundige dienst en gemeenten. Hij lunchte met collega's - net zoals Saskia doet als medewerkers 100 dagen in dienst zijn. Middags stond er een overleg met de ‘nieuwe bazen’ van de politie en gemeente Zaanstad op zijn agenda. Ook zij doen mee met de ‘Baas van morgen’. De dag werd afgesloten met een rondleiding van de bazen en hun directeuren in de uitrukhal en het oefencentrum van de brandweer. 

Amir werkte vandaag ook aan een opgave. Hij adviseerde ons hoe we als VrZW en brandweer meer jongeren kunnen aantrekken via social media. Na één overvolle werkdag als directeur én regionaal commandant van de brandweer is Amir onder de indruk van zijn nieuwe collega's: “Vandaag viel me op dat jullie echt plezier hebben met elkaar. En goed georganiseerd en voorbereid zijn.”  

verbinden

De 'Baas van Morgen' is één van de initiatieven van JINC. Sinds september 2023 is VrZW partner van JINC. Daarmee ondersteunen we JINC om te zorgen voor verbinding tussen organisaties en kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmarkt. 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.