Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Veiligheidsdag 8 juni 2024

dinsdag 23 april 2024 om 15:31
Hoogwerker met kind
Laatste update: vrijdag 17 mei 2024 om 12:15

Altijd al eens in een ambulance willen zitten? Of van dichtbij willen zien hoe de brandweer een brand blust? Dat kan tijdens de Veiligheidsdag van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland op zaterdag 8 juni. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van de brandweerkazerne aan het Prins Bernhardplein 112 in Zaandam.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werd opgericht. Gemeente Zaanstad viert haar 50-jarig bestaan. Aanleiding om iedereen uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen van de samenwerkende hulpdiensten in onze regio.  

Samenwerkende hulpdiensten 

“We bieden een mooie mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers”, vertelt Justin Peet, één van de coördinatoren. “Er is heel veel te beleven en te zien. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of neem een kijkje in de werkplaats of in onze mobiele commando unit.” 

Meerdere veiligheidspartners zoals politie, ambulance en het Rode Kruis laten zien hoe ze te werk gaan. Zo kun je van dichtbij meekijken hoe de hulpdiensten samenwerken na een aanrijding tussen auto’s en het blussen van een brand. Een incident bestrijden we tenslotte niet alleen!   

Nieuwe voertuigen 

Naast de vele activiteiten zijn er meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de Veiligheidsdag kan je de nieuwe tankautospuit, autoladder, snel inzetbare boot en het hulpverleningsvoertuig bewonderen die Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland de afgelopen jaren in gebruik heeft genomen.  

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rondom het Prins Bernhardplein zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren kan in de wijk Kogerveld in Zaandam.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.