Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Tussentijdse oplossing: opvang in Taets

donderdag 29 september 2022 om 09:10
Taets op het Hembrugterrein in Zaandam
Laatste update: woensdag 12 oktober 2022 om 10:03

In Nederland is een structureel tekort aan opvangplekken voor asielzoekers. Om die reden heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland samen met gemeente Zaanstad eerder hulp geboden door tijdelijk 225 asielzoekers op te vangen in de sporthal van atletiekvereniging Lycurgus. Deze opvang stopt per 1 oktober 2022. De asielzoekers verhuizen daarna naar een nieuwe opvanglocatie in Purmerend. Omdat de locatie in Purmerend nog niet klaar is, worden de asielzoekers die nu in sporthal van Lycurgus verblijven voor een paar dagen opgevangen in de evenementenhal van Taets op het Hembrugterrein.

Van 30 september tot en met 5 oktober crisisnoodopvang voor asielzoekers in Taets

De bouw van de nieuwe opvanglocatie in Purmerend vraagt meer tijd dan gehoopt. De locatie in Assendelft sluit op vrijdag 30 september 2022 en de locatie in Purmerend is vanaf 5 oktober 2022 beschikbaar. Om de tussenliggende tijd te overbruggen, is ervoor gekozen om de asielzoekers voor zes dagen in Taets op te vangen. Tijdens de korte duur dat zij in Taets verblijven, werken we met dezelfde groep begeleiders en beveiliging om te zorgen voor een rustige en veilige opvanglocatie.

Vanaf 5 oktober

Op 5 oktober verhuist de groep naar Purmerend en wordt de locatie weer in gebruik genomen voor andere evenementen.

Meer informatie

Op de website van gemeente Purmerend vindt u meer informatie over de crisisnoodopvang in Baanstee-Noord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via noodopvangbaanstee@purmerend.nl.

Heeft u een vraag over de crisisnoodopvang in Assendelft of Taets? Dan vindt u hier meer informatie. Of u kunt mailen naar asielopvang@vrzw.nl.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.