Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland krijgt een nieuwe baas

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland krijgt een nieuwe baas

woensdag 17 mei 2023 om 09:31
De 15 jarige Wassim
Laatste update: maandag 3 juli 2023 om 14:37

Gisteren heeft onze huidige directeur Saskia van den Broek kennisgemaakt met onze nieuwe baas. Hoewel Saskia ons niet gaat verlaten, krijgt ze wel een dagje vrij. Op donderdag 1 juni neemt 15-jarige Wassim (middelbare scholier Pascal-Zuid in Zaandam) namelijk het werk van Saskia over.

Baas van Morgen 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) doet mee aan JINC Baas van Morgen 2023. In dit programma nemen kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zo ervaren ze hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. Op deze manier leggen jongeren waardevolle contacten, ervaren ze van dichtbij hoe een organisatie in elkaar zit en laten ze de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.  

Programma 

We hebben een divers programma voor onze nieuwe baas samengesteld. Op deze manier willen we Wassim laten kennismaken met de verschillende rollen die een directeur van een veiligheidsregio vervult. Naast directeur is Saskia namelijk ook Regionaal Commandant Brandweer en Operationeel Leider in het ROT (Regionaal Operationeel Team). Daarnaast krijgt Wassim ook een opdracht tijdens de dag mee waaraan hij/zij gaat werken. Namelijk hoe VrZW meer bekend onder jongeren kan worden. We zijn ontzettend benieuwd naar de waardevolle lessen die onze nieuwe baas ons zal gaan leren. 

Achtergrondinformatie JINC 

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas zijn hun postcode en sociale omgeving de grootste voorspellers van hun succes. Ze missen een waardevol netwerk en plekken om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig zullen hebben. De kansenongelijkheid in het onderwijs neemt bovendien toe. JINC gelooft dat elk kind gelijke kansen verdient. Baas van Morgen is één van de projecten waarmee ze dat willen bewerkstelligen. En daar werkt VrZW natuurlijk graag aan mee! 

Meer weten over JINC of Baas van Morgen? Klik dan hier JINC Baas van Morgen - Kinderen nemen het roer over van ceo’s 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.