Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Voor enkele weken crisisnoodopvang voor asielzoekers in Zaanstreek-Waterland

Voor enkele weken crisisnoodopvang voor asielzoekers in Zaanstreek-Waterland

vrijdag 1 juli 2022 om 09:35
Crisisnoodopvang De Spatter in Wormer
Crisisnoodopvang De Spatter in Wormer
Laatste update: donderdag 7 juli 2022 om 14:04

De druk op de asielopvang is al maanden erg hoog. Het Rijk heeft daarom de voorzitters van de Veiligheidsregio’s de opdracht gegeven om in de komende weken 225 crisisnoodopvangplekken per regio te realiseren. In Zaanstreek-Waterland gaat de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland met deze opdracht aan de slag.

Crisisnoodopvangplekken

De crisisnoodopvang is noodzakelijk om de tekorten in de asielopvang op te vangen en de acute situatie rond het aanmeldcentrum in Ter Apel te verbeteren. Eerder al was er een opdracht gegeven aan de veiligheidsregio’s om voor twee weken 150 asielzoekers uit Ter Apel op te vangen. Deze opdracht wordt nu vergroot naar het realiseren van een crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers voor enkele weken.

Op dit moment inventariseert de Veiligheidsregio welke mogelijke locaties er zijn. Dit gaat in nauwe samenwerking met gemeenten en de betreffende organisaties. Dit proces is momenteel nog in volle gang, zodra er meer bekend is wordt dit samen met de betreffende gemeente gecommuniceerd.

Zie ook onze eerdere berichtgeving over de noodopvang van asielzoekers in crisisnoodopvanglocatie sporthal De Spatter in Wormer:

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.