Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Werken aan veiligheid, samen puzzels oplossen

Werken aan veiligheid, samen puzzels oplossen

donderdag 21 maart 2024 om 12:37
Deelnemers tijdens netwerkbijeenkomst
Laatste update: donderdag 21 maart 2024 om 12:49

Vorige week gingen we met een groot aantal netwerkpartners in gesprek over mogelijke risico's in de regio en hoe deze te beperken tijdens ons netwerkevent ‘Werken aan veiligheid, samen puzzels oplossen’ in de stoomhal in Wormer.

Samenwerken en risico's beperken 

Een gemixt gezelschap vanuit onder meer gemeenten, zorgorganisaties, provincie, Defensie, Rijksoverheid, Port of Amsterdam, Alliander, PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waternet, politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaal  en aangrenzende veiligheidsregio’s, zaten samen met collega's van VrZW aan diverse thematafels. We gingen in gesprek over de actualisatie van de risico’s in ons Regionaal Risico Profiel. Welke veranderingen zien we per thema op ons afkomen? En welke acties zijn dan nodig? De kennis van experts vanuit verschillende disciplines helpt ons om de thema's vanuit verschillende kanten te kunnen bekijken. We bedanken alle deelnemers nogmaals voor het meedenken! 

Netwerkorganisatie 

Een veilige, veerkrachtige samenleving bereiken we alleen met goede samenwerking. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) verbindt partijen in de voorbereiding op effecten van maatschappelijke verstoringen, rampen en crises. Effectief zijn we daarin alleen wanneer maatschappelijke organisaties, vitale partners en hulpdiensten elkaar kennen en goed weten te vinden als er iets aan de hand is. 

 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.