Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Bewoners crisisnoodopvang AV Lycurgus helpen mee tijdens finalewedstrijd G-competitie

Bewoners crisisnoodopvang AV Lycurgus helpen mee tijdens finalewedstrijd G-competitie

maandag 5 september 2022 om 15:03
Bewoners van crisisnoodopvang helpen mij tijdens sportwedstrijd G atleten
Laatste update: dinsdag 6 september 2022 om 09:05

Afgelopen zaterdag was de finalewedstrijd van de G-competitie bij atletiekvereniging Lycurgus in Assendelft. Dit was de afsluiting van het atletiekseizoen voor G-atleten; dat zijn atleten met een (verstandelijke) beperking. In totaal deden ruim 50 atleten van verschillende atletiekverengingen mee.

Enkele bewoners van de crisisnoodopvang in de indoorsporthal van AV Lycurgus hielpen mee met de organisatie van het evenement. Zo liepen 2 vrijwilligers mee met de materiaalploeg. Zij zorgden ervoor dat alle sportonderdelen op tijd klaarstonden. De andere 7 vrijwilligers hielpen de hulpjury met ondersteunende werkzaamheden, zoals het aanharken (glad maken) van de verspringbak of het terugbrengen van de kogels na het kogelstoten.

Mooie dag

(Ex-)Trainingscoördinator en aanspreekpunt Almar Diehl blikt terug op een mooie dag: “Het was een heerlijk gemoedelijke wedstrijd. We hadden natuurlijk prachtig weer. Het was leuk om te zien dat de bewoners er al vanaf het eerste begin, vroeg in de ochtend, bij waren. Ze waren goed bezig, gingen rennend de baan op indien nodig. Natuurlijk was er een taalbarrière, maar met handen- en voetenwerk en voordoen ging het eigenlijk heel goed”.

Voor herhaling vatbaar

Tot slot laat Almar weten dat er komende zondag weer een wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein van AV Lycurgus. Er werd zo enthousiast gereageerd op de vrijwilligershulp van de bewoners, dat er nu wordt gekeken of wederom bewoners als vrijwilligers kunnen worden ingezet. Het gaat dan om een grote promotie/degradatie wedstrijd van de NK teams.

Meer informatie over de crisisnoodopvang in Assendelft vind je hier.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.