Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Crisisnoodopvang voor 450 asielzoekers in gemeenten Purmerend en Edam-Volendam

Crisisnoodopvang voor 450 asielzoekers in gemeenten Purmerend en Edam-Volendam

donderdag 8 september 2022 om 09:15
Luchtfoto van locatie toekomstige crisisnoodopvang in Purmerend
Foto van Regio Purmerend
Laatste update: woensdag 12 oktober 2022 om 10:04

De situatie in het overvolle aanmeld- en opvangcentrum Ter Apel is nog nauwelijks houdbaar. Daarom heeft het Rijk de afgelopen weken dringend om extra hulp gevraagd aan alle veiligheidsregio’s.

Eerder al was er een opdracht gegeven aan de veiligheidsregio’s om voor 225 asielzoekers crisisnoodopvang te realiseren tot 1 oktober. Deze crisisnoodopvang realiseerde Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland in de indoor sporthal van AV Lycurgus in Assendelft. 

Tijdelijke crisisnoodopvang in Baanstee-Noord 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gaat samen met gemeenten Purmerend en Edam-Volendam deze nieuwe opdracht aan. Dit betekent dat er op korte termijn in totaal 450 asielzoekers worden opgevangen in een crisisnoodopvang. Het is de bedoeling om de crisisnoodopvang op het terrein van Baanstee-Noord vanaf 1 oktober te openen voor een periode van drie maanden voor 450 asielzoekers.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van gemeente Purmerend over de nieuwe crisisnoodopvang in Baanstee-Noord 

Afbouw crisisnoodopvang AV Lycurgus in Assendelft 

De crisisnoodopvang in de indoor sporthal AV Lycurgus is beschikbaar tot 1 oktober 2022. Om ervoor te zorgen dat AV Lycurgus de sporthal vanaf 1 oktober weer helemaal zelf kan gebruiken, begint Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland vanaf het weekend van 23 september met het afbouwen van de crisisnoodopvang.

Meer informatie 

Op de website van gemeente Purmerend vindt u meer informatie over de crisisnoodopvang in Baanstee-Noord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via noodopvangbaanstee@purmerend.nl.

Heeft u een vraag over de crisisnoodopvang in Assendelft? Dan vindt u hier meer informatie. Of u kunt mailen naar: asielopvang@vrzw.nl  

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.