Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Vanaf 19 mei stap 2: sportscholen open en buiten meer mogelijk

Vanaf 19 mei stap 2: sportscholen open en buiten meer mogelijk

dinsdag 11 mei 2021 om 19:40
Samenvatting in beeld: stap 2 Openingsplan, geldend vanaf 19 mei 2021
Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 11:03

Stap voor stap kan steeds meer. Als de ziekenhuiscijfers het toelaten, zetten we op 19 mei de tweede stap van het openingsplan en gaan onder andere dierenparken, openluchtmusea en sportscholen open.

 

Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.

Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook wie al gevaccineerd is: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra het kan.

Openingsplan stap 2

 

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.