Brandweerpost Purmerend komt naar je toe deze zomer

dinsdag 17 juli 2018 om 16:57
Afbeelding Nieuwsbericht
Laatste update: dinsdag 17 juli 2018 om 17:23

Dit keer geen brand of een oefening. Wél een goed gesprek over brandveiligheid! Bepakt met flyers, vluchtsleutelhangers en een rookmeldertester bezoeken de brandweercollega’s van de 24-uursploeg deze zomer de markten van Purmerend.

Zo stonden zij dinsdag 10 juli tijdens de weekmarkt in het centrum van Purmerend. Brandweerman Barry Pikkaart: “We stonden met onze brandweervoertuigen prominent op de Koemarkt. We werden dan ook al snel aangesproken door voorbijgangers. Ze dachten dat we actie kwamen voeren”, lacht Barry. “Nee mevrouw, we komen u iets vertellen over brandveiligheid. Hoe u brand kunt voorkomen en wat u moet doen als het toch misgaat”.

“Het is me opgevallen dat veel mensen niet goed voorbereid zijn op brand. ‘Dat overkomt mij toch niet’, is over het algemeen toch een beetje de houding. Ik schrik daar best wel van. Vooral ouderen zeggen niet goed voorbereid te zijn op brand.  Het is dus belangrijk om dit juist wél te doen. Hopelijk kunnen we mensen wat bewuster maken door te vertellen wat wij als brandweer in de praktijk tegenkomen.”

De komende weken vind je de 24-uursdienst op de verschillende markten in Purmerend:

  • Binnenstad
  • Van Burgplein
  • Weidevenne
  • Gildeplein
  • Wormerplein

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.