Ga naar de inhoudGa naar het zoeken

Wil jij meer dan alleen reageren op incidenten?

Als veiligheidsregio reageren we op een crisis, maar zorgen we er liever voor dat deze voorkomen wordt. Het is ons werk om onze omgeving veilig te houden. Samen. Help jij mee?

We zorgen voor goed doordachte preventieplannen, heldere voorlichting en snelle reactie bij noodmeldingen. Dat is uitdagend en geeft voldoening. Bij ons is werkelijk geen dag hetzelfde. Vandaag help je onverwacht een locatie te ontruimen. Morgen adviseer je volgens planning over een aankomend evenement.

Wil jij ook werken aan een veilige maatschappij? Kijk dan snel of jouw veiligheidsfunctie open staat.

Wil jij meer dan alleen branden blussen?

Werken bij de beroepsbrandweer is meer dan alleen incidenten bestrijden. We werken ook aan preventie. Want hoe minder we uitrukken, hoe veiliger het is. Dat doen we samen. Doe jij mee?

Je kent het beeld van een brandweerman of -vrouw die aan het blussen is, of een brandweerduiker die een vermist persoon zoekt. Maar op de achtergrond – op de kazerne – leggen we de basis voor succesvolle crisisbestrijding. Onderhoud van het materiaal, preventieplannen maken en voorlichting geven hoort ook bij dit werk.

Wil jij met een team voorbereid zijn voor de meest uiteenlopende incidenten? Bekijk dan nu de vacatures.

Wil jij naast je baan je buurt veilig houden?

De teams van de vrijwillige brandweer houden in hecht teamverband hun eigen buurt veilig. We hebben alvast een pager voor je klaarliggen. Doe je mee?

We kunnen jouw hulp goed gebruiken bij het bestrijden van allerlei incidenten. Van woningbrand tot auto te water of een dier in nood. Bij de vrijwillige brandweer word je opgeleid en oefen je wekelijks. Je werkt altijd samen met een team van vrijwilligers en met de beroepsbrandweer. De regio veilig houden doe je namelijk samen.

Wil je werken aan de veiligheid van je eigen omgeving zonder je baan op te geven? Bekijk dan nu de vacature.
 

Vind jij veiligheid in je regio belangrijk?

Dat is precies de motivatie die wij zoeken. Wil jij de behoefte om je naasten te helpen inzetten voor een veilig Zaanstreek-Waterland? Bij ons kan je daar werk van maken. Dat doe je uiteraard niet alleen. We doen het hier echt samen. Samen met je collega's. Maar ook samen met partners, inwoners, instellingen en bedrijven. Want alleen met elkaar, krijgen we het voor elkaar.

Werken bij een veiligheidsregio is meer dan je verwacht

Als veiligheidsregio werken we meer dan ooit aan het beheersen en voorkomen van rampen en crises. Risico’s verkleinen en gevaarlijke situaties voorkomen is daarbij minimaal even belangrijk als het adequaat reageren op incidenten. Wat je rol ook is, je hebt altijd direct impact op de veiligheid van de maatschappij. Je zit bij ons letterlijk dicht op het vuur.


Wij houden het samen veilig. Alleen met elkaar, krijgen we het voor elkaar.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.