Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Landelijk controlebericht NL-Alert

vrijdag 1 december 2017 om 09:30
Laatste update: donderdag 5 april 2018 om 11:39

Op maandag 4 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht staat duidelijk dat het een controlebericht is en dat men niets hoeft te doen.

 

Met het alarmmiddel NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Doordat de meeste Nederlanders altijd een mobiele telefoon bij zich hebben, worden met NL-Alert steeds meer mensen bereikt tijdens een noodsituatie.

Uw mobiele telefoon instellen
Het aantal mobiele telefoons dat automatisch is ingesteld om NL-Alert te ontvangen groeit. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je NL-Alert echter zelf instellen; op www.nl-alert.nl staat hoe. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Klik Opens internal link in current windowhier voor meer informatie over NL-Alert.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.