Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

maandag 13 augustus 2018 om 13:15
Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 11:46

Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 8 september de jaarlijkse open dag op de brandweerpost Purmerend.

Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. Diverse demonstraties geven je een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Als je aan al deze activiteiten hebt meegedaan, krijg je een echt ‘blusdiploma’.

Brandweer VR Experience

Kom tijdens de open dag de Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Demonstraties

Wat doen de hulpverleningsdiensten als er een gebouw instort? Dit kun je live meemaken tijdens de open dag. Net als bij een echte ramp zetten we die dag voor het opsporen van vermiste personen reddingshonden in. Vervolgens laat de brandweer zien hoe zij deze mensen onder het puin vandaan haalt. Verder zijn er natuurlijk demonstraties van de jeugdbrandweer post Purmerend, het Snelle Interventie Voertuig en een autobrand.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig waardoor je een compleet beeld krijgt.  Wie komen er allemaal? Onder andere de politie, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, dierenambulance en het Rode Kruis.

Parkeren?

Er is weinig parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.