Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
  • Home
  • Nieuws
  • Spectaculaire open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

Spectaculaire open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

dinsdag 11 september 2018 om 15:18
Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 11:51

Ook dit jaar heeft het publiek de open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland in Purmerend weer massaal gevonden. “Het lijkt haast wel of de open dag elk jaar drukker wordt”. Aan het woord is André Siebeling, gebiedscommandant Purmerend, Beemster en Wormerland.

“We hadden dan ook wel weer een schitterend programma. Een crashtender van Schiphol,  een telekraan van Brandweer Haaglanden, twee hoogwerkers en heel veel demonstraties. De hulpdiensten hebben laten zien wat zij doen als er een gebouw instort. Hiervoor hebben we 40 ton puin gestort bij ons oefengebouw. Dat hadden we nog niet eerder gedaan. Net als bij een échte ramp hebben we reddingshonden ingezet en laten zien hoe de brandweer mensen onder het puin vandaan haalt.

Vrijwilligers

Naast de brandweer waren onder andere ook de politie, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, de dierenambulance en  het Rode Kruis van de partij. Het is echt fantastisch hoeveel vrijwilligers en partijen elke jaar weer betrokken zijn bij onze open dag!”

De open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland bij brandweerpost Purmerend aan de Gorslaan vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van september.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.